KOMPPISORVAAMO on lappeenrantalainen avoin yhtiö, jonka päätoimiala rumpualan tuotteiden maahantuonti.

Rinnetie 36 (EI JÄLLEENMYYNTIÄ ILMAN ENNAKKOON SOPIMISTA)
53650 LAPPEENRANTA
puh. 0400-651468
Y-tunnus 1801293-1

Sähköposti
info(at)komppisorvaamo.fi

BALBEX on perustettu vuonna 1997 ja jo nyt useat rumpalit varsinkin Keski-Euroopassa yhdistävät BALBEX–merkin laajaan valikoimaan erityyppisiä korkealaatuisia rumpupalikoita.
Rumpalit tuntevat BALBEXin luotettavana ja asiakkaan toiveet huomioon ottavana. ”…..drumsticks for the demanding”

Valmistuksessa käytetään kahta eri puulajia. Valkopyökki, joka on eurooppalainen puulajike, sekä Amerikan hikkoripuuta joka lienee yleisin palikoiden valmistusmateriaali.

Rumpukapuloiden valmistuksessa BALBEXilla kiinnitetään erityistä huomiota materiaalin kestävyyteen. Ensimmäinen ja tärkein askel on saada välittäjältä ensiluokkaista puumateriaalia.  

Tämän jälkeen puu on kuivatettava, että saavutetaan parhaat ominaisuudet. Tämän vuoksi pitkän ajan tutkimukset eri kuivausprosesseissa takaavat, että materiaaleissa katkeilut, halkeilut ja taipumiset vähenevät. 

Tärkeä seikka rumpupalikoiden tuotannossa on sorvaus. BALBEXin käyttämät sorvit takaavat erittäin korkean laadun ja tarkan mitoituksen. 

Pinnoitusmenetelmässä käytetään ympäristöystävällisiä materiaaleja ja valmistustapoja. Päämääränämme loppukäsittelyssä on kovettaa materiaalia ensimmäisen kerroksen viimeistelyllä ja toisessa tehdä pinnasta miellyttävä kädelle ja otteen hyvin pitävän käden hikoillessakin.

Viimeisimpiä työvaiheita on etsiä palikoille parit. Palikat on jaoteltu painoluokkiin +/- 2 gramman tarkkuudella ja tämän jälkeen pakattu pareina resonanssin ja puun värin mukaan. Viimeistellyt kapulat varastoidaan tasalämpöiseen ja kosteudeltaan tasaiseen varastoon. Näin  vältytään lämmön ja kosteuden aiheuttamilta vääristymiltä.